Kävin rakkaalle mummolleni leipomassa vähän herkkuja pakkaseen. Tavallista pullaa tulee leivottua todella vähän ja nyt sitten ajattelinkin vähän kerätä uusia ideoita pullan leivontaan. Mimmin blogista sain kimmokkeen kokeilla itselle ihan uusia tapoja leipoa pullaa/ pitkoja, kiitos siitä .

Tavallisesta taikinasta tein 4 isoa vadelmavaniljapitkoa.

0,5 litraa kädenlämpöistä vettä tai maitoa

1pkt hiivaa

0,5 tl suolaa

0,5dl sokeria

2tl kardemummaa

1 kananmuna

150g rasvaa sulatettuna

1,3litraa vehnäjauhoja

 

Päällynen:

2prk paistonkestävää vadelmamarmeladia

0,5dl vaniljakreemijauhetta + 1,5dl vettä

raesokeria

voiteluun muna

Päälle tomusokeria

 

Liota hiiva lämpimään nesteeseen, lisää mausteet ja muna. Lisää osaa jauhoista, alusta. Lisää loput jauhoista ja rasva, vaivaa taikinaa kunnes irtoaa hyvin kulhosta. Anna kohota peitettynä 30-60min.

Jaoin taikinan 4 osaan, ja kaulin ohueksi pitkon muotoseksi.

Vatkasin kreemijauheesta ja vedestä kreemin, jonka annoin jämäköityä kylmässä. Levitin pitkoille marmeladia ja kreemiä, voitelin munalla ja ripottelin päälle raesokeria. Pitkoista tuli tosi reiluja, eli oisi varmaan kannattanut jakaa taikina 6 osaan, mutta onneksi kuiteskin onnistuivat.

Paistoin n. 200 asteessa reilu vartin.

 

Ensimmäinen pitko meni ihan maistellessa, ja minä sain kunnian katsoa vain vierestä , mutta kehut sain. Oli kyllä todella nopea ja helppo tapa tehdä herkullisen näköisiä pitkoja.

Lisään tänne vielä kuvia toisen satsin taikinasta tehtyjä pitkoja. Muuten tein samanlailla, mutta jaoinkin taikinan 6 osaan ja puolet pitkoista tein omenamermeladiin ja koristelin  myös tomusokerikuorrutteella.