Hyvä ystäväni oli tulossa käymään, niin piti heti tehdä hyydykekakku :)

Tykkään nin kovasti mansikoista, niin taas tein kakun mansikasta..

Koristelin kakun marsipaanikukilla, pikerikukilla, punaisella elintarvikegeelillä ja sokerihelmillä.

Pohja:

1kananmuna

0,5dl sokeria

o,5dl gluteenitonta jauhoa

1rkl kaakaojauhetta

1tl leivinjauhetta

Kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään munavaahtoon sihtilänläpi.

paistoin irtopohjavuuassa 200 astetta n.15min

irrotin pohjan, pesin vuuan ja laitoin leivinpaperin vuuan pohjalle ja pohjan paperin päälle.Laitoin pohjan päälle kokonaisia mansikoita ja suklaarouhetta.

Täyte:

1prk floravispiä vaahdotettuna

1prk rahkaa

1valkosuklaalevy

sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan

rasiallinen mansikoita (pakaste)

4liivatetta, jotka ensin liotin kylmässä vedessä ja sitten sulatin kuumaan mansikkamehuun.

Floravispivaahto ja rahka sekoitetaan yhteen ja lisätään sulatettu valkosuklaa ja mansikat. Maustetaan sokerilla ja lisätään sulatetut liivatteet ohuena nauhana vaahtoon. Kaadetaan vuokaan pohjan päälle ja laitetaan jääkaappiin seuraavaan päivään.