Hyvä ystäväni oli tulossa käymään, niin piti heti tehdä hyydykekakku :)
Tykkään nin kovasti mansikoista, niin taas tein kakun mansikasta..
Koristelin kakun marsipaanikukilla, pikerikukilla, punaisella elintarvikegeelillä ja sokerihelmillä.
Pohja:
1kananmuna
0,5dl sokeria
o,5dl gluteenitonta jauhoa
1rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
Kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään munavaahtoon sihtilänläpi.
paistoin irtopohjavuuassa 200 astetta n.15min
irrotin pohjan, pesin vuuan ja laitoin leivinpaperin vuuan pohjalle ja pohjan paperin päälle.Laitoin pohjan päälle kokonaisia mansikoita ja suklaarouhetta.
Täyte:
1prk floravispiä vaahdotettuna
1prk rahkaa
1valkosuklaalevy
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
rasiallinen mansikoita (pakaste)
4liivatetta, jotka ensin liotin kylmässä vedessä ja sitten sulatin kuumaan mansikkamehuun.
Floravispivaahto ja rahka sekoitetaan yhteen ja lisätään sulatettu valkosuklaa ja mansikat. Maustetaan sokerilla ja lisätään sulatetut liivatteet ohuena nauhana vaahtoon. Kaadetaan vuokaan pohjan päälle ja laitetaan jääkaappiin seuraavaan päivään.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.