Kuivakakuista tämä ohje on ehdoton suosikkini, se mistä tämä ohje on alkuperiään en tiedä, sain sen vuosia sitten äidiltäni ja itse annoin tälle nimen taikakakku, koska teet miten vaan millä tavalla vaan kakku onnistuu aina. Tämä kakku on erittäin helppo tehdä vierasvaraksi, arkikakuksi vaikka pakkaseen ja tästä saa erittäin upeat joulutervehdykset, laitan niistä kakuista kuvia sitten lähempänä joulua.
Itse teen tämän  yleensä gluteenittomana ja myös täysin maidottomana, mutta vain mielikuvitus on rajana..Tämä kakku on ihan tällänen perus gluteeniton/maidoton tässä on käytetty luumumarmeladia 1prk ja kourallinen rusinoita, ja hiukan heitin vielä sekaan mantelirouhetta ja nesteenä oli appelsiinituoremehua.
Mausteena 3tl piparimaustetta. Maultaan onnistui hyvin.

5dl jauhoja (tavallisia vehnäjauhoja tai gluteenittomia)
3-4dl sokeria
2tl leivinjauhetta (jos maitopohjainen neste, niin puolet soodaa)
1 1/2 dl öljyä (alkuperäisessä ohjeessa 150g rasvaa sulatettuna, mielestäni öljy tekee kakusta paremman)
1 1/2dl sosetta (tähän käy erillaisia hilloja, marjoja, pähkinöitä, säilykehedelmiä..suklaarouhe yms..)
2dl nestettä ( tähän käy erillaiset mehut, maitovalmisteet, kahvi, glögi yms..)
3 tl mausteita (riippuu soseesta ja nesteestä..esim.piparkakkumauste, vanilja, kaneli..yms..)
2 kananmunaa

Kaikki aineet kulhoon ja sekoitetaan lusikalla. Paistetaan voidellussa kakkuvuoassa 175 astetta ja n.1- 1/2 tuntia.Varmista kypsyys. Kumotaan kakun jäähdyttyä ja koristellaan halutessa tomusokerikuorrutteella.
Itselläni on silikoni rengasvuoka, joka antaa kakulle erityisen kiiltävän pinnan ja suosittelen gluteenittomissa kakuissa silikoonivuokia.