Tässä on erittäin helppo kuivakakku , tämän voi myös tehdä ns. piirakkavuokaan, jolloin kypsentäminen on paljon nopeampaa. Tämän ohjeen jauhot voi suoraan vaihtaa myös perunajauhoihin, joten on myös todella hyvä vaihtoehto vierasvaraksi keliaatikolle ilman että tarvitsee ostaa erikseen jauhoja.

 

Alkuperäinen  ohje on kirjasta Seitsemän tähden leivontakirja:

Nopeatekoinen marjakakku:

100g sulatettua rasvaa

2dl sokeria

2dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

täyte:

200g marjoja

 

Omaversioni:

100g sulatettua maidotonta margariinia

2dl sokeria

2dl gluteenitonta jauhoa

1,5 tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

 

200g vadelmia ja mustikoita 8 itse laitoin hieman marjoihin perunajauhoa)

 

Sekoita kaikki muut paitsi marjat keskenään. alkuperäisessä ohjeessa taikina kaadetaan voideltuun piirakkavuokaan tms. ja kaadetaan marjat päälle , ja paistetaan n.175 asteessa n. 30min.

Itse  paistoin kakun voidellussa rengasvuuassa, ja laitoin taikinaa ensin vuokaan ja sitten väliin marjoja ja taas taikinaa jne.. paistoaika reilu tunti.

Jos käytät pelkkiä perunajauhoja, suosittelen tekemään kakun ns. piirakkavuokaan, eli alkuperäisen ohjeen mukaisesti, koska kuivakakusta voi tulla helposti liian mureneva.