Lapsena herkuttelin mummoni luona monesti kaurapuolukkapaistoksella, mutta enään en keliaakiani takia pysty sitä herkkua syömään, joten olen sitten tehnyt ihan oman versioni kyseisestä herkusta.

 

2kananmunaa

2dl sokeria

2rkl gluteenitontajauhoa

2tl leivinjauhetta

6dl tattarihiutaleita

2dl sulatettua rasvaa tai juoksevaa margariinia ( maidotonta)

Puolukkasurvosta/ tai valmistahilloa , sokeria maun mukaan.

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää yhdistetty jauho ja leivinjauhe. Sekoita rasva ja tattarihiutaleet keskenään ja lisää munasokerivaahtoon. Itse käytin puolukkasurvosta jonka makeutin sokerilla,( summassa laitoin, mutta  n. parikupillista(. voitele uunivuoka ja kaada taikinaa pohjalle, sitten puolukkaa ja taas taikinaa jne..taikinaa viimiseksi. sitten uuniin 170 asteessa n. puoisen tuntia.

Tarjoile sellaisenaan sokerin kanssa, tai sitten maidon, vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.. alkuperäistä kaurapaistosta saat kun vaihdat tattarihiutaleet kaurahiutaleisiin ja gluteenittomanjauhon vehnäjauhoihin..

Hyvää....

 

HUOM!

Blogin 1-vuotis syntymäpäivä lähestyy, eli 26.11 on  ensiviikon torstaina. Siihen asti on aikaa osallistua vielä blogini arvontaan. Löydät sen täältä .