Sain sitten sellaisen kipinän kakkujen tekoon, mihin ei sitten muu auttanutkaan, kuin ruveta niitä tekemään. Luin monia valkosuklaakakkujen ohjeita blogeissa ja ihastuin sitten Nalleankan valkosuklaa-daimjuustokakun ohjeeseen, ja sitä sit hieman muokkailin..

2095104.jpg

Koristeluun käytin säilykepersikkaa. Hopeisen väriset suklaarakeet eivät sopineetkaan hyytelön päälle,
alkoivat heti sulamaan siihen.
Lopputulos ei ole nyt ihan täydellinen, silikooninen irtokakkupohjavuoka teki kakusta epätasaisen, ja kakussa näkyy selvästi reunojen liitoskohdat.

Pohja:
Kaakaolla maustettu käärretorttupohja:
4 kananmunaa
2dl sokeria
2dl gluteenittomiajauhoja(itse käytän Sunnuntai merkkisiä, pelkkä perunajauhokin käy hyvin)
1,5tl leivinjauhoa
2rkl kaakaojauhetta

Leikkasin paistetusta levystä irtokakkuvuuan pohjan kokoisen palan, ja laitoin sen leivinpaperinpäälle vuoan pohjalle. Kostutin hieman appelsiinituoremehulla.

Täyte:
1prk flora vispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 levy ( 130g) valkosuklaata
2 isoa daim suklaapatukkaa
1/2 dl sokeria
1tl vaniliasokeria
6 liivatelehteä + tilkka kuumaa vettä

Laita liivatteet kylmään veteen.
Vatkaa flora vispi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokerit, tuorejuusto, sulatettu valkosuklaa, rouhittu daim.
sulata lioteut/puristetut liivatteet tilkkaan kuumaa vettä, anna hieman jäähtyä sekoita nauhana vaahtoon.
Kaada seos irtopohjavuokaan pohjan päälle.laita kylmään. Anna olla kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Päällys:
Tee päällys vasta kun kakku on hyytynyt.
Mangososetta 2prk (vauvojen)
2liivatelehteä + tilkka vettä
Liota liivatteet ja sulata kuumaan veteen, lisää nauhana mangososeeseen.
laita sose varovasti hyytyneen kakunpäälle.
Laita kylmään muutamaksi tunniksi.

Erittäin hyvää oli ja sai suuren suosion.
Mangopäällys kevensi omasta mielestäni oikein hyvin raskaan suklaatäytteen makua.

Tein samalla ohjeella lahjaksi tämän näköisen hyydykekakun:
2174136.jpg

Muuten sama ohje, mutta sipaisin kakkupohjan päälle appelsiinimarmeladia ja reunalle tein valkosuklaaristikon.Marmorointia  tein punaisella elintarvikevärillä.