lauantai, 6. joulukuu 2008
Appelsiinijuustokakku ( gluteeniton)
Halusin tehdä syntymäpäiville täytekakun kaveriksi hyydykekakun. Kaapissa oli appelsiinimarmeladia, joten ajattelin käyttää sen.Varsinaista ohjetta ei ollut vaan laitoin kakkuun mitä minulla oli.
Tämä kakku oli kyllä juhlien suosikki, sai tosi suuret kehut ja kyllä itsekkin pitää sanoa, että oli ihan mielettömän hyvää.
Pohjana käytin gluteenitonta kaakaojauheella maustettua käärretorttupohjaa.
Leikkasin paistetusta pohjasta irtopohjavuokaan pohjan.
Kostutin hiukan keltaisella jaffalla.
Täyte:
1 prk sitruunatuorejuusto
1 flora vanilja vaahdoksi
1 kuohukerma vaahdoksi
1 prk appelsiinimarmeladia
2 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan
7 liivatelehteä( liotetaan kylmässä vedessä) + kuumaa appelsiinimehua n.1/2 dl johon liivatteet sulatetaan
Tuorejuusto ja marmelaadi ja vaahdot sekoitetaan ja maustetaan sokerilla. Sulatetut liivattee lisätään ohuena nauhana. Seos kaadetaan irtopohjavuokaan torttupohjan päälle ja laitetaan kylmään vähintään viideksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Päällys:
päällys vain hyytyyneen kakun päälle.
1prk mangososetta ( vauvan)
1/2dl kuumaa appelsiinimehua
2 liivatetta ( jotka liotetaan kylmässä vedessä ja sulatetaan appelsiinimehuun)
Liivateseos kaadetaan ohuena nauhana mangososeeseen ja sose kaadetaan hyytyneen kakun päälle. Kakku laitetaan takaisin kylmään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Hyytymisen jälkeen vuuan reunat irrotetaan varovasti ja halutessa koristellaan.
Koristelussa käytin flora vispiä joka oli jämäköitetty vaniljakastikejauheella.
Käytin koristelussa ensimmäisiä itse tekemiä marsipaaniruusuja ja lehtiä...:)
suklaahelmiä ja sydänrakeita sekä kakun reunoilla itse tehtyjä suklaa koristeita.
Tässä vielä kuva leikatusta palasta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.