Huomasin Juhlattaren ihanassa  kakkublogissa  perunaleivoksien ohjeen, joka löytyy täältä. Itse en ole koskaan päässyt kyseisiä leivoksia maistamaan enkä allergiani vuoksi edes tiedä miltä ns.alkuperäiset leivokset maistuvat.

Halusin muokata tämän ohjeen  itselleni ja myös äidilleni sopivaksi. Tälläisia leivoksia sain aikaan:

Tein gluteenittoman käärretorttupohjan, josta käytin puolet leivoksiin ja puolet laitoin pakkaseen odottamaan käyttöä.

4kananmunaa

2dl sokeria

2dl perunajauhoa

1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon yhdistetyt kuivat aineet sihtilän löpi.Paista pohja pellillä leivinpaperin päällä 225 asteessa n,5-10 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperin päälle. Jos haluaa tehdä vain leivoksiin pohjan, niin puolita aineet.

Pohja murustetaan, itse murustin pohjan monitoimikoneessa.

1 tumma maidoton  suklaa levy

100g laktoositonta margariinia esim.sin.keiju

1/2 dl kaakaojauhetta

1/2dl vadelmahilloa

1dl tomusokeria

1tl rommiaromia

Lisää kakkumuruun sulatettu suklaa ja sulatettu rasva, hillo, kaakaojauhe, tomusokeri sekä rommiaromi. Sekoita hyvin. Laita kylmään jähmettymään.

Tee jähmeästä taikinasta palloja.

Sulatin 1 levyn tummaa maidotonta suklaata ja upotin pallot suklaassa. ripottelin päälle muutaman suklaarakeen, laitoin leivokset muffinssivuokiin ja laitoin kylmään. Parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Pienellä leivoksella on SUURI maku.. oikein täyteläisiä olivat ja taas  "löytyi" uusi makuelämys ja erittäin yksinkertainen leivos muuttaa gluteenittomaksi ja myös maidottomaksi jos tarpeen.