Olen kokeillut vuosia tehdä gluteenitonta versiota suolasista piirakoista ja en vain ole ollut piirakanpohjiin tyytyväinen, ennenkuin nyt.Itselläni on tavoite tehdä gluteenittomista leipomuksista sellaisia, että ei tarvitse tehdä erikseen tavallisia versioita, vaan että leipomiset maistuu yhtä hyviltä kaikkien mielestä. Minulla oli kutsut ja tein tämän tonnikalapiirakan ja hyvin maistu kaikille.
2095197.jpg


Pohja:
2dl gluteenitonta jauhoa
2dl perunamuussijauhetta
1tl leivinjauhetta
150g rasvaa
1tl suolaa
1 keltuainen
2rkl kylmää vettä

Sekoita aineet ja painele voideltuun piirakkavuokaan.
Esipaista pohjaa 200 asteessa n.10min.

Täyte:
2prk tonnikalaa
1 pieni prk ruohosipulituorejuusto
1paprika kuutioina
1 pieni purjo kuutioina
1prk ruokakermaa
100g juustoraastetta
2 kananmunaa

Laita tonnikalat esipaistetun pohjanpäälle, sekoita muut aineet keskenään ja kaada tonnikalojen päälle.
Paista uunin alaosassa 200 astetta, n.30min.