Omasta mielestäni  tällä reseptillä tehdyt pikkuleivät, ovat ehdottomasti parhaimpia gluteenittomia pikkuleipiä mitä olen ikinä maistanut.

2111158.jpg

(Annoksesta tulee n.35-40 valmista pikkuleipää)

250g maidotonta rasvaa esim. sin.keiju( itse laitoin kaksinkertaseen taikinaan 350g ja onnistui hyvin)
200g sokeria
1 muna
1tl vaniljasokeria
400g gluteenitonta jauhoseosta esim.sunnuntai
1/2 tl leivinjauhetta
 täytteeseen hilloa ( esim.omena tai vadelmahilloa)
( taikinan ainesosien määrät ovat aivan samat, jos haluaa tehdä tavallisena)

Vatkaa sokeri ja rasva vaahdoksi. Lisää kananmuna voimakkkaasti vatkaten.( jos taikina tehään suurempana, niin kananmunat lisätään yksitellen vatkaten)
Sekoita kuivat aineet+ vanilja sokeri keskenään ja lisää vaahtoon.
Kauli jauhojen avulla muutamassa erässä levyjä, joista muotin avulla otetaan pyöreitä paloja.Shottilasi käy oikein hyvin. Pikkuleivät eivät leviä uunissa, joten voi laittaa tiiviisti pellille.
Pikkuleivät paistetaan n.170 astetta reilu 5 min.
Pikkuleivät kypsyy nopeasti ja koska ne eivät sinäänsä tummu, niin kannattaa olla tarkka, ettei pala.
2111175.jpg

uuniin menossa..

2111168.jpg

uunista tulossa..

Pikkuleipien jäähdyttyä laitetaan pikkuleivälle hilloa pohjapuolelle ja  laitetaan toinen pikkuleipä hillon päälle.Parhaimmillaan aikasintaan seuraavana päivänä.Halutessa pikkuleivät voi sokeroida.

2111152.jpg Itse käytin mummoltani saamaani omatekoista omenaraparperihilloa, joka käy pikkuleipien väliin erinomaisesti. Pikkuleivät kannattaa pakastaa täytettynä, jos ei niitä syödä parin päivän aikana. Pakastettuja pikkuleipiä ei tarvitse erikseen sulattaa.