Tein äidilleni täytekakun ihan muuten vaan, kun hän pyysi, joten kyseessä ei ollut ns.juhlakakku. Löysin  suklaakreemin ohjeen, jota ajattelin kokeilla.Äidilläni on siis täysin maidoton ja gluteeniton ruokavalio.Kaura ei myöskään sovi äidilleni, joka pois sulkee osan soijatuotteista. Äitini pystyy käyttämään kuiteskin tuotteita joissa on merkintä saattaa sisältää maitoa. Otan mielelläni vastaan kaikkia uusia vinkkejä esim.maidottomista täytekakun täytteistä.

 

Tämä kakku oli täysi fiasko jo alusta alkaen..ja se johtu kyllä kreemiohjeesta,jonka joskus olin kirjoittanut muistiin.( en muista alkuperää) johon tuli kananmuna, mietin pääni puhki että voiko kreemiin todellakin tulla koko kananmuna, eikä vain keltuaista..ja kyllä tein virheen kun laitoin koko munan.Jouduin kiireessä tekeen toisen kreemin kanssa, mutta tuo ensimmäinen kreemi sotki kakun koristelua jo ihan tarpeeksi..Kreemi ei kestänyt yhtään levittämistä, kun valkuainen teki siitä venyvän ja se ns.imasi kakunpäällysen itseensä...kääk...

Äitini halusi, että kakun päälle tulee säilykemandariinia ja kakun sisällle vadelmahilloa.

Kakkupohja oli 4kananmuna sokerikakkupohja, joka oli tehty gluteenittomiin jauhoihin.

Väliin ja päälle  tein kreemin tai oikeastaan tein sen kahessa osassa.

400g sin.keijua

200g tomusokeria

sitruunamehua

2 kananmunaa ( siis ohjeessaa oli näin, mutta en kyllä todellakaan laittaisi kuin keltuaiset)

ripaus suolaa..

ja puoleen kreemiin sulatetaan 50g tummaa suklaata.

Suklaa kävi kyllä hyvin tuon kreemin kanssa, ja muutti makua.

Kakun kostutin fantalla.Väliin laitoin kreemiä, johon vielä raastoin sitruunan kuorta ja vadelmahilloa ja toiseen väliin suklaakreemiä ja hilloa.Eli aikasta makee kakusta kyllä tuli.Päälle tuli säilykemandariinia, kirsikka, omatekoisia marsipaanikukkasia, sokerihelmiä ja punasta koristelugeeliä.Kakun reinoille tein suklaareunan.

Itse en kakkua maistanut, mutta äitini sanoi kakun olevan hyvin makea, mutta mandariinit kävivät kakkuun todella hyvin ja raikastivat kivasti makua.