Ystäväni oli tulossa kylään, joten kehittelin kahvipöytään tälläisen kakun

 

Tein pohjan 4kananmunan käärretorttupohjasta:

4kananmunaa

1,5 dl  sokeria

2dl gluteenitontajauhoa

1,5tl leivinjauhetta

1rkl kaakaojauhetta

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää yhdistetyt kuivat aineet. Paista pellillä leivinpaperin päällä 225 n.  5-10min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperin päälle.

Leikkasin pohjasta  irtopohjavuuan kokoisen pyöreän kiekon ja laitoin leikatun pohjan irtopohjavuuan pohjalle joka on vuorattu leivinpaperilla. Loput pohjasta pakastin toiseen käyttökertaan.

Täyte:

2prk floravispiä vaahdotettuna

1prk appelsiinituorejuustoa

1prk maustamatontatuorejuustoa

1prk appelsiinimarmeladia

1 tummasuklaalevy sulatettuna

appelsiinimehua loraus

6 liivatetta

vaniljasokeria

 

Lisää floravispivaahtoon tuorejuustot ja sulatettu suklaa sekä marmeladi. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja sulata ne sitten kuumaan appelsiinimehuun. Sekoita liivateseos vaahtoon ohuena nauhana. Kaada suklaa-appelsiinivaahto pohjan päälle ja laita kylmään. Mielellään seuraavaan päivään. Irrota kakku varovasti vuuasta ja koristele esim. suklaarouheella ja suklaalehdillä sekä helmillä. Tämä versio oli kyllä hyvää :)