Ystäväni oli tulossa kylään, joten kehittelin kahvipöytään tälläisen kakun
Tein pohjan 4kananmunan käärretorttupohjasta:
4kananmunaa
1,5 dl sokeria
2dl gluteenitontajauhoa
1,5tl leivinjauhetta
1rkl kaakaojauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää yhdistetyt kuivat aineet. Paista pellillä leivinpaperin päällä 225 n. 5-10min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperin päälle.
Leikkasin pohjasta irtopohjavuuan kokoisen pyöreän kiekon ja laitoin leikatun pohjan irtopohjavuuan pohjalle joka on vuorattu leivinpaperilla. Loput pohjasta pakastin toiseen käyttökertaan.
Täyte:
2prk floravispiä vaahdotettuna
1prk appelsiinituorejuustoa
1prk maustamatontatuorejuustoa
1prk appelsiinimarmeladia
1 tummasuklaalevy sulatettuna
appelsiinimehua loraus
6 liivatetta
vaniljasokeria
Lisää floravispivaahtoon tuorejuustot ja sulatettu suklaa sekä marmeladi. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja sulata ne sitten kuumaan appelsiinimehuun. Sekoita liivateseos vaahtoon ohuena nauhana. Kaada suklaa-appelsiinivaahto pohjan päälle ja laita kylmään. Mielellään seuraavaan päivään. Irrota kakku varovasti vuuasta ja koristele esim. suklaarouheella ja suklaalehdillä sekä helmillä. Tämä versio oli kyllä hyvää :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.