Iran Lastensynttäreitä juhlittiin jo viimeviikolla, mutta en vain yksinkertaisesti ole kerennyt kuvia tänne laittamaan. Ira toivoi karkkikakkua, eli että kakussa oisi paljon karkkeja. ajattelin sitten muutenkin kokeilla miten onnistuu kakku käärretorttupaloista.

En tiedä erottaako tästä linnan mutta sitä se yrittää esittää :)

 

aika "kaaottinen"lopputulos, mutta onneksi oli kyseessä lasten synttärit .

Kakun tein gluteenittomasta käärretorttupohjasta:

5kananmunaa

2,5dl sokeria

2,5dl gluteenittomia jauhoja

1,5tl leivinjauhoa

2rkl kaakaojauhetta

2tl vaniljasokeria

 

Munat ja sokerit vaahdoksi. Lisää yhdistetyt kuivat aineet sihtilän läpi varovasti sekoittaen munavaahtoon. Paista pelilllä leivinpaperin päällä 225-250 asteessa n.5-10min uunista riippuen. Kumoa paistettu levy sokeroidulle leivinpaperin päälle.

Täytteeksi käytin flora vanilja vaahtoa ja mummon tekemää mansikkahilloa. Leivitin täytteen pohjan päälle, kiersin rullaksi ja laitoin rullan hetkeksi pakkaseen.

Leikkasin jämähtäneen rullan isoiksi viipaleiksi ja kokosin tarjottimelle ns. linnan muotoon väliin laitoin täytteestä jäänyttä vaniljavaahtoa.

Päällynen oli floravipiä, jota osittain värjäsin pinkillä pastavärillä. Levitin ensin vaahdon kakunpäälle ja sitten pursotin koko kakun pienillä ruusukkeilla vieriviereen.

Koristelin englannin lakritsalla, suklaavohveleilla, pikkuleivillä, jäätelötötteröillä ( nämä koristeet eivät ole gluteenittomia!!), mutta koska vieraslistalla ei ollut keliaatikkoa, niin pystyin koristeita käyttämään.