Innostuin tässä yksipäivä tekemään piirakkaa ja etsin sitten uutta ohjetta löysin sitten täältä ihanalta kuulostavan reseptin jonka muokkasin sitten itselleni ja tarpeilleni sopivaksi.Oli kyllä mielettömän hyvää gluteenittomaksi ja tulen kyllä tällä ohjeella tekeemään tulevat piirakat.
Ohje oli tarkoitettu pellille, itse tein isoon uunivuokaan joten piirakasta tuli paksumpi.Todella riittoisa piirakka.
8dl gluteenittomia jauhoja
3dl sokeria
2tl leivinjauhoa
2tl ruokasoodaa
2tl vaniljasokeria
250 sulatettua rasvaa
2kananmunaa
2dl vaniljajogurttia
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasva, sekoita. Jaa taikina kahteen osaan.
Laita toiseen osaan kananmunat ja jogurtti, ja sekoita. Levitä taikina pellille leivinpaperinpäälle, taputtele jauhoisilla käsillä.
Itse esipaistoin pohjaa 10min 200 asteessa.
täyte:
2 prk rahkaa
1,5dl sokeria
2 kananmunaa
2tl vaniljasokeria
Käytin pakasteomenapaloja ja joukkoon laitoin myös pakasteraparperia, määrän laitoin summassa.
Sekoita täytteen aineet keskenään.
Lisää täyte pohjan päälle. Laita toinen osa murutaikinasta täytteen päälle.
paista 200asteessa n.30min.
Lisään vielä tänne, että olen nyt kokeilu tätä samaa ohjetta niin, että täytteenä olen omenoitten tilalla käyttänyt isonpurkillisen säilykepersikkaa ja pienen purkin ananasta paloina ja oli aivan mielettömän hyvää.Puolukoista piti päästä eroon ja tein myös yhen piirakan sitten pelkistä puolukoista ja kävi myös tosi hyvin.
Persikka-ananaspiirakasta tehty leivoksia..koristeena floravispiä ja sokerimassakukkia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.