Joulupöytään tein tälläisen lohihyydykkeen. Ohjeen olen joskus jostain keittokirjasta bongannut.Itse tykkään erittäin paljon.
2174130.jpg

Tein hyydykkeen hyydykevuokaan, jossa hyydyke saa kauniin ulkomuodon.
Koristelin kakun kylmäsavulohella,katkaravuilla, tillillä ja sitruunalohkoilla.

100g maustamatonta tuorejuustoa
1prk ranskankermaa
1prk kermaviiliä
350g savulohta hienonnettuna
1dl hienonnettua ruohosipulia
0,5dl hienonnettua tuoretta tilliä
2rkl sitruunamehua
suolaa maun mukaan
valkopippuria maun mukaan
6 liivatelehteä+ tilkka  kuumaa sitruunamehua, johon kylmässä vedessä liotetut liivatteet lisätään.

Sekoita kaikki aineet keskenään ja lopuksi sulanneet liivatteet ohuena nauhana.
Huuhtele hyytelövuoka kylmällä vedellä ja kaada seos vuokaan. Laita kylmään vähintään 6 tunniksi.
Kumoa ja koristele.