Suku kävi juhlistamassa minua viikonloppuna ja tein mariannekakun, kun kaapista sattui löytymään mariannerouhetta. Pussissa oli ohje, jota muokkasin.
Pohjana käytin sokerikakkupohjaa:
2kananmunaa
1dl sokeria
1dl gluteenitonta jauhoa
1rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
Munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahtoon lisätään yhdistetyt kuivat aineet sihtilän läpi.Paistoin irtopohjavuuassan. 200 asteessa n.15min.
Otin paistetun pohjan irti, pesin vuuan ja laitoin leivinpaperin vuuan pohjalle ja pohjan paperin päälle.
Minulle oli jäänyt kinuskikastiketta ja kaadoin sen sitten pohjan päälle.
Täyte:
1dl flora vanilja vaahtoa
200g vaniljatuorejuustoa
1 prk floravispiä vaahtona
puoltoista pussia mariannerouhetta
5 liivatelehteä
0,5 dl vettä
Litota liivatteet kylmässä vedessä. sekoita vaniljavaahto, vispivaahto ja tuorejuusto sekä mariannerouhe keskenään. Kuumenna vesi ja sulata liivatteet. Lisää liivatevesi ohuena nauhana seokseen sekoittaen. Kaada seos pohjan päälle ja laita kylmään muutamaksi tunniksi.
Kun seos on hyytynyt tee päällynen. Itse käytin makeaa vadelmasurvosta, n.4dl ja 4liivatetta.
Liota liivatteet kylmässä vedessä sulata liivatteet kuumaan veteen /mehuun ja lisää ohuena nauhana survokseen.mausta sokerilla tarvittaessa. Kaada survos hyytyneen kakun päälle. Hyydytä mielellään seuraavaan päivään asti.
Itse käytin koristeena mariannerouhetta ja marsipaanista tekemiäni kukkia. Oli hyvää :)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.