Tein synttäreille luumurahkatortun johon ihastuin viimevuonna ja löytyy aiksemmin tehtynä ja alkuperäisverisona täältä.
Tein tälläkertaa tälläisen version:
Pohja:
150g margariinia
0,5dl sokeria
1kananmuna
3,5dl gluteenitoomia jauhoja
1tl leivinjauhetta
Luumutäyte:
1pss luumuja
1,5dl vaaleaa glögiä
0,5tl kanelia
2rkl appelsiinimarmeladia
Rahkatäyte:
1prk maitorahkaa
1prk sitruunarahkaa
2dl floravispiä
3kananmunaa
2tl vaniliinisokeria
2rkl sitruunamehua
1 sitruunan raastettu kuori
0,5dl perunajauhoja
1,5dl sokeria
Paloittele luumut ja hauduta n.10min kattilassa glögin kanssa. Jäähdytä hetken ja lisää kaneli sekä marmeladi.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten sekä yhdistetyt jauhot. Taputtele taikina irtopohjavuokaan, joka on voideltu reunoilta ja pohjalla on leivinpaperi. Esi pasitya pohjaa n. 10min 175 asteessa.
Yhdistä perunajauhot+ sokeri ja lisää täytteen kaikki muut aineet , sekoita tasaiseksi. Kaada rahkaseosta n. 1/3 osa esipaistetun pohjan päälle. Levitä luumuseos rahkan pälle tasaisesti ja lisää loput rahkaseoksesta. Paista 175 asteessa alatasolla n. reilu tunti.
Jäähdytä ja irrota varovasti vuuasta, koristele tomusokerilla.
Tarjoile kylmänä. Ihan mielettömän hyvää..
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.