Tein synttäreille luumurahkatortun johon ihastuin viimevuonna ja löytyy aiksemmin tehtynä ja alkuperäisverisona täältä.

Tein tälläkertaa  tälläisen version:

Pohja:

150g margariinia

0,5dl sokeria

1kananmuna

3,5dl gluteenitoomia jauhoja

1tl leivinjauhetta

 

Luumutäyte:

1pss luumuja

1,5dl vaaleaa glögiä

0,5tl kanelia

2rkl appelsiinimarmeladia

 

Rahkatäyte:

1prk maitorahkaa

1prk sitruunarahkaa

2dl floravispiä

3kananmunaa

2tl vaniliinisokeria

2rkl sitruunamehua

1 sitruunan raastettu kuori

0,5dl perunajauhoja

1,5dl sokeria

 

Paloittele luumut ja hauduta n.10min kattilassa glögin kanssa. Jäähdytä hetken ja lisää kaneli sekä marmeladi.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten sekä yhdistetyt jauhot. Taputtele taikina irtopohjavuokaan, joka on voideltu reunoilta ja pohjalla on leivinpaperi. Esi pasitya pohjaa n. 10min 175 asteessa.

Yhdistä perunajauhot+ sokeri ja lisää täytteen kaikki muut aineet , sekoita tasaiseksi. Kaada rahkaseosta n. 1/3 osa esipaistetun pohjan päälle. Levitä luumuseos rahkan pälle tasaisesti ja lisää loput rahkaseoksesta. Paista 175 asteessa alatasolla n. reilu tunti.

Jäähdytä ja irrota varovasti vuuasta, koristele tomusokerilla.

Tarjoile kylmänä. Ihan mielettömän hyvää..