Tässä on erittäin helppo kuivakakku , tämän voi myös tehdä ns. piirakkavuokaan, jolloin kypsentäminen on paljon nopeampaa. Tämän ohjeen jauhot voi suoraan vaihtaa myös perunajauhoihin, joten on myös todella hyvä vaihtoehto vierasvaraksi keliaatikolle ilman että tarvitsee ostaa erikseen jauhoja.
Alkuperäinen ohje on kirjasta Seitsemän tähden leivontakirja:
Nopeatekoinen marjakakku:
100g sulatettua rasvaa
2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
täyte:
200g marjoja
Omaversioni:
100g sulatettua maidotonta margariinia
2dl sokeria
2dl gluteenitonta jauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
200g vadelmia ja mustikoita 8 itse laitoin hieman marjoihin perunajauhoa)
Sekoita kaikki muut paitsi marjat keskenään. alkuperäisessä ohjeessa taikina kaadetaan voideltuun piirakkavuokaan tms. ja kaadetaan marjat päälle , ja paistetaan n.175 asteessa n. 30min.
Itse paistoin kakun voidellussa rengasvuuassa, ja laitoin taikinaa ensin vuokaan ja sitten väliin marjoja ja taas taikinaa jne.. paistoaika reilu tunti.
Jos käytät pelkkiä perunajauhoja, suosittelen tekemään kakun ns. piirakkavuokaan, eli alkuperäisen ohjeen mukaisesti, koska kuivakakusta voi tulla helposti liian mureneva.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.