Halusin tehdä porkkanapiirakkaa, mutta tälläkertaa eri ohjeella, kuin aikasemmin. Etsin sopivaa ohjetta, mutta kun en sellaista löytänyt muokkasin sitten itse erillaisista ohjeista ja tälläinen oli lopputulos:

 

Pellillinen:

5 kananmunaa

3dl sokeria

4dl gluteenitontajauhoa

2tl leivinjauhetta

2tl soodaa

2tl vaniljasokeria

4tl kanelia

2dl öljyä

5dl porkkanaraastetta

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. lisää yhdistetyt kuivat aineet, öljy ja porkkanaraaste, sekoita. paista pellillä leivinpaperin päällä 170 asteessa n.45 min.

Jäähdytä.

Päällynen:

200g maustamatonta tuorejuustoa

paketti tomusokeria

2rkl margariinia

sekoita aineet vatkaimella tasaiseksi ja levitä piirakan päälle. Päälle laitoin  melkein pussillisen Fazerilta saamaani wienernougatrouhetta. Leikasin piirakan paloihin ja laitoin palat slylta saamaani muffinssivuokiin.

Oli kyllä todella makoisia ja eivät yhtään kuulemma maistuneet gluteenittomilta.