Halusin tehdä porkkanapiirakkaa, mutta tälläkertaa eri ohjeella, kuin aikasemmin. Etsin sopivaa ohjetta, mutta kun en sellaista löytänyt muokkasin sitten itse erillaisista ohjeista ja tälläinen oli lopputulos:
Pellillinen:
5 kananmunaa
3dl sokeria
4dl gluteenitontajauhoa
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2tl vaniljasokeria
4tl kanelia
2dl öljyä
5dl porkkanaraastetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. lisää yhdistetyt kuivat aineet, öljy ja porkkanaraaste, sekoita. paista pellillä leivinpaperin päällä 170 asteessa n.45 min.
Jäähdytä.
Päällynen:
200g maustamatonta tuorejuustoa
paketti tomusokeria
2rkl margariinia
sekoita aineet vatkaimella tasaiseksi ja levitä piirakan päälle. Päälle laitoin melkein pussillisen Fazerilta saamaani wienernougatrouhetta. Leikasin piirakan paloihin ja laitoin palat slylta saamaani muffinssivuokiin.
Oli kyllä todella makoisia ja eivät yhtään kuulemma maistuneet gluteenittomilta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.