Pizza kuuluu  siihen kategoriaan, jonka tekeminen vei vuosia ennen kuin olin lopputulokseen tyytyväinen ja ennemmin teen itse pizzan kun käyn "ulkona" syömässä, koska itse en ainakaan vielä ole sellaista ravintolaa löytänyt joka tekisi mielestäni hyviä pohjia gluteenittomiin pizzoihin.Yleensä pohjat ovat puoli palanneita kuivia korppuja tai liian paksuja, sisältä raakoja ja kalliita! mutta kehitys on kyllä ollut huima vuosien varrella, joten toivossa on hyvä elää..:)

Elikkäs asiaan..ohjeita pizzoihin olen kokeillut monia ja sieltä sitten kokeilujen  kautta on reseptivihkooni tälläinen ohje kirjautunut, ja voin todellakin suositella tätä ohjetta. :)

Yleensä teen pellillisen johon ohje riittää. Nyt tein 4 pientä pizzaa, ja täytteiksi mitä kaapista löyty, joten ei mitään kauniita yksilöitä..

1250874512_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä on täytteenä tomaattisosetta, tonnikalaa, paprikaa ja juustoa.

1250874486_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä myös jauhelihaa..

pizza pohja: ( pellillinen tai 4 pientä)

2dl vettä ( kädenlämpöistä)

n.1/4osa hiivaa( tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan)

ripaus suolaa

n.4dl gluteenitonta ( ehdottomasti )vaaleaa jauhoseosta (itse käytän sunnuntaita)

1/2dl oliviiöljyä ( ehdoton) ( kaiken salaisuus :)) )

Liuota hiiva lämmitettyyn veteen ja sekoita suola. Lisää jauhot ja sekoita, lisää öljy.

Levitä taikina samantien suoraan pellille leivinpaperinpäälle öljytyin tai jauhotetuin käsin taputtelemalla ( samalla tavalla kuin esim. murotaikinat) ja anna kohota . Lisää haluamasi täytteet ja paista n. 225 asteessa reilu vartti.

Jos ekaa kertaa leivot gluteenitonta, ole kärsivällinen lopputulos kehittyy joka leivonta kerta:)

 Tää pizza  on niin  hyvää..:)