Tein vappuaaton naamiaisiin tarjolle kaksi kakkua, joista toinen sitten oli baileyskakku. Löysin ohjeen täältä ,mutta muokkasin sen itselleni ja jääkaapista löytyvien tarpeiden mukaisesti.

1241202707_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakun päälle laitoin pienemmän marsipaani hämähäkin, jonka tein aikasemmin löytyy täältä . En vain kerennyt ottamaan kuvaa.

Pohjana käytin mokkapalojen pohjaa:

Pohja:
5dl gluteenittomia jauhoja
4 kananmunaa
3dl sokeria
2dl kylmää kahvia
1 1/2dl öljyä
3rkl kaakaojauhetta
3tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot sihtilän läpi vuorotellen sokerimunavaahtoon kahvin kanssa. Lisää öljy lopuksi.
Paista isossa vuuassa tai pellillä
200 astetta ja n. 15 min.
Jäähdytä. ( tein pellillisen tarkoituksella, kun lopulla oli muuta käyttöä)

Leikkasin pohjasta irtopohjavuokaan sopivan palan ja laitoin pohjan leivinpaperin päälle. Kostutin minttubaileysmaidolla.

Täyte:

400g philadelfia maustamatonta tuorejuustoa

2dl kuohukermaa vaahdotettuna

1,5dl tomusokeria

vaniljasokeria

5 liivatelehteä

1dl minttubaileysia

tilkka vettä

 

Liota liivatteita kylmässä vedessä. Vatkaa sokerit ja tuorejuusto ja yhdistä kermavaahto ja lisää baileys. Kuumenna tilkka vettä ja liota liivatteet veteen. Lisää liivatevesi nauhana sekoittaen tuorejuustovaahtoon. Kaada seos vuokaan. Koristele kinuskikastikkeella.Anna hyytyä kylmässä muutaman tunnin mielellään yön yli.

Oli muuten todella suosittu! ja kyllä oli hyvää, hyvin kävi tuo mokkapalojen pohja. Ehdottomasti paras hyydykekakku mitä ikinä olen maistanut.