Suku kävi juhlistamassa minua viikonloppuna ja tein  mariannekakun, kun kaapista sattui löytymään mariannerouhetta. Pussissa oli ohje, jota muokkasin.

1241594638_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohjana käytin sokerikakkupohjaa:

2kananmunaa

1dl sokeria

1dl gluteenitonta jauhoa

1rkl kaakaojauhetta

1tl leivinjauhetta

 

Munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahtoon lisätään yhdistetyt kuivat aineet sihtilän läpi.Paistoin irtopohjavuuassan. 200 asteessa n.15min.

Otin paistetun pohjan irti, pesin vuuan ja laitoin leivinpaperin vuuan pohjalle ja pohjan paperin päälle.

Minulle oli jäänyt kinuskikastiketta ja kaadoin sen sitten pohjan päälle.

Täyte:

1dl flora vanilja vaahtoa

200g vaniljatuorejuustoa

1 prk floravispiä vaahtona

puoltoista pussia mariannerouhetta

5 liivatelehteä

0,5 dl vettä

Litota liivatteet kylmässä vedessä. sekoita vaniljavaahto, vispivaahto ja tuorejuusto sekä mariannerouhe keskenään. Kuumenna vesi ja sulata liivatteet. Lisää liivatevesi ohuena nauhana seokseen sekoittaen. Kaada seos pohjan päälle ja laita kylmään muutamaksi tunniksi.

Kun seos on hyytynyt tee päällynen. Itse käytin makeaa vadelmasurvosta, n.4dl ja 4liivatetta.

Liota liivatteet kylmässä vedessä sulata liivatteet kuumaan veteen /mehuun ja lisää ohuena nauhana survokseen.mausta sokerilla tarvittaessa. Kaada survos hyytyneen kakun päälle. Hyydytä mielellään seuraavaan päivään asti.

Itse käytin koristeena mariannerouhetta ja marsipaanista tekemiäni kukkia. Oli hyvää :)