En oikein koskaan ole tehnyt muffinsseja joten niiden tekeminen ei ollut ihan itsestäänselvyys. Ytitin etsiä hyvää muffinssiohjetta, mutta kun en oikein tienyt mikä olisi hyvä ja mikä huono..:) Mamalta löysin pätkismuffinssiohjeen jonka kautta rupesin sitten soveltamaan omaa ohjetta. Kaapistani kun ei löytynyt pätkiksiä vaan rasiallinen Wienernougatsuklaata, joten ajattelin sen käyttää.
Tein 2 eri annosta, joista toinen erä oli tavallisia muffinsseja.
5dl jauhoja
3dl sokeria
1rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
150g rasvaa sulatettuna johon sekoitin joukkoon puolikkaan rasian wienernougattia.
3 kananmunaa
Rasvasuklaa seokseen lisätään jogurtti ja munat ja yhdistetyt jauhot.
Jaoin taikinan Sly:lta saamiin Amerikan muffinivuokiin.( 8 isoa muffinia)
Raastoin hiukan tummaa suklaata päälle.
Ja paistoin 175 asteessa n.30min)
Pursotin muffinssien sisälle sitruunatahnaa ja sulatin päälle valkosuklaata ja koristeeksi koristerouhetta.
Gluteenittoman taikina tein n.puolikkaana.
n.80 rasvaa sulatettuna johon sekoitin puolet Wienernougatsuklaata.( suklaan määrää en kuiteskaan puolittanut heh heh)
1dl teff-jauhoa (SLY-tuote)
1dl gluteenitonta jauhoa
0,5dl mantelijauhoa
1rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2kananmunaa
Tein kuin yllä olevassa ohjeessa. Käytin Slyl:ta saamia silikoonivuokia.
Paistoin 175 asteessa n.10min.
Mitään kauniita luomuksia en saanut kyllä aikaiseksi..:)
Teff-jauhon käyttö oli minulle aivan uutta ja kiitos SLY, että pääsin kokeilemaan...jauho on maultaan aika voimakasta, ja siksi on hyvä käyttää sitä yhtenä osana jauhoista, antaa tosi kivan maun leivonnaisiin..:)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.