Tein pappani syntymäpäiville tälläisen mansikkavalkosuklaahyydykekakun, joka oli kyllä mielettömän hyvää. Ohjeen tein summassa.

Koristeena oli marsipaanista tehty ruusu ja lehtiä. Punaista geeliä, sokerihelmiä ja sydänrakeita.

Hieman tuo pintaan hyytynyt mansikka rumensi ulkonäköä, mutta kyllä oli hyvää..suosittelen.

Pohja:

2 kananmunaa

1dl sokeria

0,5dl gluteenitonta jauhoa

0,5 dl mantelijauhetta

1tl leivinjauhetta

1rkl kaakaojauhetta

Munat ja sokeri vaahdoksi . Vaahtoon lisätään yhdistetyt kuivat aineet.

Paistetaan voidellussa irtopohjavuuassa.

200 astetta n.15 min.

Jäähdytä.

Ota pohja pois, pese vuoka, laita leivinpaperi pohjalle ja paistettu pohja sen päälle.

Kostuta mansikkamehulla.

Täyte:

1 prk Flora vaniljaa vatkataan vaahdoksi johon lisätään

1prk sunnuntai kuningatartuorejuustoa ja

1 rasia pakaste mansikoita sulatettuna ja

1 levy valkosuklaata sulatettuna, ohuena nauhana

sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan ja lopuksi

8 liivatelehteä, (jotka liotetaan kylmässä vedessä) ja sulatetaan tilkaan  kuumaa mansikkamehua. Lisätään vaahtoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Laita mansikkavaahto irtopohjavuokaan paistetun pohjan päälle. Laita kylmään seuraavaan päivään.

Irrota vuoka varovasti, koristele.