Itse aloitin tiukan ilokilojen pudotus session vuoden vaihteessa ja tottakai se myös vaikuttaa kakkusien tekoon, vaikka kuinka haluaisin niitä väkertää.Onneksi muutama kakku on tilattu kuunlopulle.Suurimpaan leivonta tuskaan halusin sitten kokeilla leivoksien tekoa, mitä en koskaan aikaisemmin ole tehnyt. Ensimmäisenä vuorossa olivat bebe-leivokset.

Ohjeita löysin sieltä sun täältä eri leivontakirjoista ja niistä muokkasin sit omanlaisen version.

Annoksesta tulee n.26 leivosta

Murotaikina:

200g sin.keijua

1dl sokeria

1 kananmuna

270g glut.jauhoa

1tl leivinjauhetta

 

Sekoita rasva ja sokeri lisää muna ja yhdistetyt jauhot ja sekoita tasaiseksi.

Vuoraa leivosvuuat taikinalla.

Paista 200 astetta ja n.10min

 

Täytekreemi:

200g sin.keijua

450g tomusokeria

6tl vaniljasokeria

3munan keltuaista

(sitruunatippoja maun mukaan)

Vatkaa rasva ja sokerit vaahdoksi, lisää keltuaiset ja sitruunatippoja.

Täytä ja koristele.

Itse käytin koristeluun tomusokerivesikuorrutusta, johon laitoin pinkkiä pastaväriä.Sekä koristesydämiä.

En löytänyt mistään mittasuhteita tomusokerikuorruttueeseen, ja siinä olikin sitten hieman säätöä, kun summassa tein. Jouduin tekemään kolme kertaa ja aina tuli eri rakenteista..no lopputulos kuitenkin kohtalainen, yhden uskalsin itsekkin maistaa ja hyviä olivat vaikka ei niin kovin kauniita.

Lisäsin tänne myös kuvan ns.Bebe-piirakasta joka on tehty samalla ohjeella kuin pikku bebet, pohjan päällä voi käyttää haluamaansa hilloa.Näitä on kyllä tullut tehtyä:)

Annoksesta tulee kaksi piirakkaa.