Illanistujaiset oli viikonloppuna ja ajattelin tehdä hyydykekakun, johon laittaisin pari purkkia rommirusinarahkaa jota olin ostanut ihan kokeilu mielessä jääkaappiin.En kerenny ruveta etsimään mitään ohjetta joten ihan vain tein siitä mitä oli.
2146413.jpg

Kakun viimeistelyssä tuli kova kiire ja se näkyy. suklaareunus menee hieman yli:)mutta ei se toisaalta mikään hirmu pahan näköinen ollu.( kuva hieman huono)Päälle laitoin halkaistuja marmeladeja.

Pohja:
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl piparimaustetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää yhdistetyt kuivat aineet siivilän läpi.
paista 225 asteessa, n.15 min
Pohjan tein suoraan irtopohjavuokaan, ja paistamisen jälkeen otin pohjan pois, pesin vuuan ja laitoin pohjan takaisin leivinpaperin päälle.Kostutin pohjaa hieman glögillä.

Täyte:
1 flora vipi vaahtona
2 prk rommmirusinarahkaa
1 pandan valkosuklaalevy sulatettuna
sokeria
7 liivatelehteä
1/2 dl kuumaa vettä

Laita liivatteet kylmään veteen.
Lisää flora vispivaahtoon rahka ja sulatettu valkosuklaa, sekä sokeria.
sulata liivatteet kuumaan veteen ja lisää seokseen ohuena nauhana.
Kaada seos vuokaan pohjan päälle.
Laita kylmään vähintään viideksi tunniksi.
Maistoin täyettä ennen hyytymistä ja täyte oli maultaan todella voimakas ja raskas.Mutta valmiina kakun maku oli hieman vaisu, eli oisi saanut olla vielä enemmän makua. Luumumarmeladi oisi sopinut varmaan tosi hyvin.

Päällys:
2 dl glögiä
3liivatetta

liota liivatteet kylmässä vedessä ja sulata kuumaan glögiin.
Jäähdytä ja kaada hyytyneen kakun päälle.
Laita kylmään mielellään seuraavaan päivään.
Irrtota vuuan reunat varovasti.
2146409.jpg

2146418.jpg
Pohjasta tuli huomattavasti paksumpi kun teki pohjan suoraan vuokaan eikä ensin pellille.
Itse tykkäsin tästä pohjasta piparimauste kävi pohjaan hyvin.