Äitini pyysi minua tekemään itselleen hyydykekakun joka piti olla maidoton( äitini voi syödä tummaa suklaata jossa on maininta saattaa sisältää maitoproteenia)ja gluteeniton ja kaurakaan ei äidilleni käy.Oli aika vaikea tehtävä, kun soijatuotteiden makujen tunteminen on minulle täysin vierasta, joten arpapeliksi meni.


Pohjana käytin gluteenitonta 2 munan, kaakaojauheella maustettua sokerikakkupohjaa, jonka tein suoraan irtokakkupohjavuokaan.
Kostutin pohjaa hieman appelsiinimehulla.
Täyte:
500g maustamatonta soijajogurttia
4 purkkia vaniljasoijavanukasta
1 pkt Valion halvaa (suklaamaku)
1prk appelsiinimarmeladia
1 pandan tummasuklaalevy sulatettuna
7 liivatelehteä + tilkka kuumaa vettä johon kylmässä vedessä liotetut liivatteet sulatetaan.
0,5dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Sekoitin kaikki aineet yhteen ja lopuksi sulatetut liivatteet, jotka lisäsin ohuena nauhana seokseen.
Kaadoin seoksen pohjan päälle ja laitoin jääkaappiin 5 tunniksi.

Päällys:
2 prk mangososetta (vauvan)
2 liivatelehteä+ tilkaa kuumaa vettä johon kylmässä vedesssä liotetut liivatteet sulatetaan.
Sulanneet liivatteet lisätään ohuena nauhana mangososeeseen ja kaadetan hyytyneen kakun päälle.
Punaisella elintarvikevärillä tein epäonnistunutta koristelua, eka kerta niin ei oikein tienyt miten homma toimii..:)

Kakku laitetaan takaisin jääkaappiin ja mielellään seuraavaan päivään.
Reunoille tein tummasta suklaasta koristereunan.
Itse en kakkua maistanut ja pelkäsin lopputulosta...mutta pääasia, että äitini tykkäsi kakusta erittäin paljon...hyvä niin..:)