Tyttöni pyysi 8-v syntymäpäivilleen mansikkahyydykekakun. Varsinaista ohjetta ei ollut, joten muokkailin itse tälläisen version:

2102453.jpg

Koristelin valmiin kakun flora vispillä jossa oli mukana vaniljakastikejauhetta ja sulatetusta suklaasta tehdyistä koristeilla (vapaalla kädellä tehtyjä, huomaa kyllä :) ) ja sitten päälle laitoin vielä tuollasen Pet Shop hahmon. Lapset tykkäsivät :)

Pohja:
Gluteeniton kaakaolla maustettu käärretorttupohja, josta leikkasin irtokakkuvuuan pohjalle pohjan. Pohjalla leivinpaperi.

Täyte:
1 prk flora vanilja
5dl maustamatonta jogurttia
2dl pakaste mansikoita, jotka soseutin
3 rkl vadelmahilloa
puolikas levy valkosuklaata sulatettuna
 n.1/2 dl sokeria
8l iivatelehteä sulatetaan tilkkaan mansikkamehua

Laita liivatteet likomaan kylmään veteen. Vatkaa flora vanilja vaahdoksi, lisää jogurtti, mansikat, hillo ja sokeri sekä sulatettu suklaa. Sulata liivatteet mansikkamehuun ja lisää ohuena nauhana vaahtoon. Kaada seos irtokakkuvuokaan pohjan päälle. Laita kylmään vähintään muutamaksi tunniksi.

Päälle:
Tee päällys vasta kun kakku on hyytynyt.

2 prk kuningatarsosetta (vauvojen)
2liivatelehteä + tilkka vettä

Liota liivatteet kylmässä vedessä, jonka jälkeen sulata tilkassa vettä. Lisää liivatteet ohuena nauhana soseeseen. Levitä kakun päälle. Laita kylmään mielellään seuraavaan päivään asti.

2102424.jpg

2102930.jpg

Tässä vielä kuva juhlapöydästä...tarjoomiset oli synttärisankarin toiveen mukaiset.