Mietin pitkään minkälaisen täytekakun juhliin tekisin, kunnes löysin juuri sopivan ohjeen Mantan kyökistä . Oli todella suosittu ja mielettömän hyvää!!

1241202666_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koristeena toinen marsipaanihämähäkeistä ja reunoilla sokerihelmiä ja salmiakkihippuja.

Kakkupohja:

80g tummaa suklaata

1dl kermaa

200g margariinia

1,3/4dl sokeria

3 munaa

40g mantelijauhetta

(1rkl amarettoa, en laittanut)

2tl leivinjauhetta

2½dl gluteenittomia jauhoja

2rkl tummaa kaakaojauhetta

Täyte:

1 liivatelehti

1dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

200g appelsiinituorejuustoa ( itse käytin sitruunatuorejuustoa)

250g maitorahkaa

1rkl appelsiinimehua

300g appelsiinimarmeladia

Kuorrutus

100g voita

1dl tomusokeria

100g tummaa suklaata


Pohja:Kuumenna kerma ja suklaa kattilassa, jäähdytä. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää "suklaakerma" ja kuivat aineet.

Paista kakkupohja 175 asteessa n.40 minuuttia.

Täyte:Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Laita liivatelehti  kylmään veteen.

Sekoita keskenään vaniljavaahto, rahka ja tuorejuusto. Kuumenna tilkka appelsiinimehua, sulata liivatelehti siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Levitä alimmalle kakkupohjalle puolet marmeladista ja täytteestä, laita keskimmäinen kakkupohja täytteen päälle ja siihen loput marmeladista ja täytteestä. Aseta viimeinen kakkupohja koko komeuden päälle. Laita kakku jääkaappiin kuorrutteen valmistuksen ajaksi.

Kuorrutus: Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille.