Mietin pitkään minkälaisen täytekakun juhliin tekisin, kunnes löysin juuri sopivan ohjeen Mantan kyökistä . Oli todella suosittu ja mielettömän hyvää!!
Koristeena toinen marsipaanihämähäkeistä ja reunoilla sokerihelmiä ja salmiakkihippuja.
Kakkupohja:
80g tummaa suklaata
1dl kermaa
200g margariinia
1,3/4dl sokeria
3 munaa
40g mantelijauhetta
(1rkl amarettoa, en laittanut)
2tl leivinjauhetta
2½dl gluteenittomia jauhoja
2rkl tummaa kaakaojauhetta
Täyte:
1 liivatelehti
1dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g appelsiinituorejuustoa ( itse käytin sitruunatuorejuustoa)
250g maitorahkaa
1rkl appelsiinimehua
300g appelsiinimarmeladia
Kuorrutus
100g voita
1dl tomusokeria
100g tummaa suklaata
Pohja:Kuumenna kerma ja suklaa kattilassa, jäähdytä. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää "suklaakerma" ja kuivat aineet.
Paista kakkupohja 175 asteessa n.40 minuuttia.
Täyte:Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Laita liivatelehti kylmään veteen.
Sekoita keskenään vaniljavaahto, rahka ja tuorejuusto. Kuumenna tilkka appelsiinimehua, sulata liivatelehti siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja 3 osaan. Levitä alimmalle kakkupohjalle puolet marmeladista ja täytteestä, laita keskimmäinen kakkupohja täytteen päälle ja siihen loput marmeladista ja täytteestä. Aseta viimeinen kakkupohja koko komeuden päälle. Laita kakku jääkaappiin kuorrutteen valmistuksen ajaksi.
Kuorrutus: Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri. Lisää sulatettu suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.