Innostuin tekemään  porkkanakakun, joka kuuluu suosikkeihini helppouden, nopeuden ja sen vuoksi , että tulee tosi hyvä gluteenittomana ja tarvittaessa helppo muuntaa ihan maidottomaksi.


Vaihteeksi tein pyöreään kakkuvuokaan, yleensä on tullut tehtyä pellille, mutta mielestäni näin on parempi.

Pohja:
5dl gluteenitonta jauhoa(sekoitukset käy hyvin esim. käytin 2dl perunahiutaleita ja 3dl gluteenitonta jauhoseosta)
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
5dl porkkanaraastetta
3 dl sokeria
100g mantelirouhetta
4 kananmunaa
1 1/2 dl öljyä

Kaikki aineet sekoitetaan ja kaadetaan voideltuun kakkuvuokaan tai leivinpaperin päälle pellille.
Paistetaan 175 astetta n.40-60 min.
Jäähdytetään.
Jos on kakkuvuuassa niin kumotaan.

Kuorrutus:
125 g maustamatonta tuorejuustoa
4rkl tomusokeria
2rkl sitruunamehua
(maidottoman kuorrutuksen saa tomusokerista ja sitruunamehusta)

Sekoita aineet tasaiseksi ja levitä kakun päälle, ripottele pinnalle mantelirouhetta.
Porkkanakakku on parhaimmillaan muutaman päivän päästä, jos sitä on vielä silloin jäljellä :)